ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


LOGOΗ Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κρεμαστής ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2009. Είναι μία από 258 νέες σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας που ίδρυσε το ΥΠΕΠΘ  σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από το ΕΠΕΑΚ ΙΙ, στα πλαίσια του Γ? Κ.Π.Σ., και μία από τις 9 βιβλιοθήκες που δημιουργήθηκαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου.

Στεγάζεται σε αυτόνομη αίθουσα 57 τ.μ., στο ισόγειο του σχολείου και διαθέτει αναγνωστήριο 16 θέσεων, 3 υπολογιστές με πρόσβαση στο internet, τηλεόραση, στερεοφωνικό συγκρότημα, DVD & Video player, προτζέκτορα με οθόνη προβολής, τηλέφωνο, fax, φωτοτυπικό, κλιματισμό, συναγερμό και πυρασφάλεια.

Διαθέτει 2.691 «τεκμήρια» (βιβλία, CD-ROM, βιντεοκασέτες, χάρτες). Στον ίδιο χώρο συμπεριλήφθηκε και η προϋπάρχουσα συλλογή του σχολείου που αριθμεί 1.728 βιβλία. Έτσι, συνολικά, η βιβλιοθήκη μας διαθέτει περίπου 4.400 «τεκμήρια» τα οποία έχουν ταξινομηθεί θεματικά, σύμφωνα με το παγκόσμιο δεκαδικό σύστημα οργάνωσης βιβλιοθηκών Dewey (0-900).

Η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κρεμαστής εξυπηρετεί τη σχολική κοινότητα (μαθητές & διδακτικό προσωπικό). Είναι ένας χώρος εξοικείωσης με το βιβλίο και προώθησης της φιλαναγνωσίας των μαθητών. Αποτελεί πηγή πληροφόρησης, καθώς και ουσιαστικό εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συμπληρώνει και ενισχύει τη διδασκαλία μέσα στην τάξη, υποστηρίζει τους μαθητές στα μαθήματα και τις εργασίες τους, ενώ καλύπτει ταυτόχρονα και τις ψυχαγωγικές τους ανάγκες.

Additional information